רכישת ביטקוין נגישה היום יותר מתמיד. במספר קליקים עם העכבר, נוכל לקנות את המטבע המפורסם עוד הערב.
במאמר הבא נעבור על כמה שצריך לדעת כדי לרכוש ביטקוין, ממזה ביטקוין ועד איך לשמור עליו בארנק ייעודי.
מוכנים?
נכון להיום, ישנם 19,871 מטבעות דיגיטליים שונים, אך אין ספק שהביטקוין הוא הנציג המוכר ביותר. מדובר על עולם דינאמי מאוד הטומן בחובו אפשרויות ומשמעויות מרחיקות לכת על הכלכלה העולמית, העסקים במרחב האינטרנט, ועל המשקיעים הקטנים והגדולים.
מה זה ביטקוין?
הביטקוין הוא מטבע וירטואלי שניתן לשלם בעזרתו על מוצרים או שירותים, שאינו נשלט על ידי הבנקים או המדינה. המטבע מסתמך על תוכנת עמית לעמית ומבוסס על תחום הקריפטוגרפיה (ענף במתמטיקה ומדעי המחשב המתמקד במחקר ופיתוח של שיטות אבטחת מידע והעברת נתונים). לביטקוין אין ייצוג מוחשי כמו שטרות או מטבעות והוא קיים אך ורק בעולם הדיגיטלי.
כל העסקאות שנעשות עם ביטקוין בין אדם לאדם מוקלטות על פנקס דיגיטלי ציבורי – הנקרא בלוק'ציין. העובדה שאין גוף אחד מרכזי שמנפיק את הביטקוין או שולט בו מאפשרת לכל אחד להיות פעילים בעולם הזה.
למרות הפיתוי העז לקנות ביטקוין, כדאי מאוד להבין קצת על מה מדובר לפני שרצים לבצע השקעה. בסופו של דבר מדובר על עולם חדש לרובנו, שונה מאוד מתחומי הכלכלה וההשקעות המסורתיים שאנו מכירים כבר הרבה מאוד שנים.
רכישת ביטקוין: איך זה עובד?
הדרכים הנפוצות והמקובלות שבהן מבצעים רכישת ביטקוין הן חלפנות או זירת מסחר.
- זירת חלפנות – מתנהלת ממש כמו צ'יינג' רגיל שבו קונים מטבע זר. שער הביטקוין נקבע בדומה לשער של מטבעות אחרים כמו דולר או יורו, וישנה עמלה מסוימת אותה מרוויח החלפן.
- זירת מסחר\בורסה – כמו בורסה רגילה, מדובר על אתר אינטרנט שבו נפגשים קונים ומוכרים של ביטקוין. כמובן שרכישת ביטקוין דרך זירה דורשת יותר היכרות והבנה בעולם הביטקוין מאשר קנייה מחלפן.
(צילום: PixaBay)
כדי שתוכלו להיות חלק מהמסחר תצטרכו להירשם בזירה שבחרתם ובשלב הבא להפקיד סכום כסף מסוים, רגיל או דיגיטלי (בהעברה בנקאית או בכרטיס אשראי). בשלב הבא פשוט תתחילו לסחור ממש כמו בבורסה, לקנות ולמכור בתנאים שלכם. למשל, להוציא פקודת קנייה לביטקוין בשער שתרצו או לקנות במחיר השער העדכני.
שימו לב שחלק מתהליך ההרשמה לזירת המסחר הוא העברה של צילום דרכון או תעודת זיהוי כדי לעמוד בתנאי הרגולטור מכיוון שהרשויות רוצות לוודא למי מגיע הביטקוין.
3 הדרכים העיקריות לרכישת ביטקוין
כדי לעזור לכם לעבור מתיאוריה למעשה הכנו כאן עבורכם רשימה של 3 הדרכים העיקריות שדרכן ניתן לבצע רכישה של ביטקוין בישראל, עם הסבר קצר וקולע על כל אחת מהן.
קונים ביטקוין בפלטפורמת הקריפטו Cex
סי אי איקס היא בין זירות המסחר הוותיקות ביותר בעולם המטבעות הדיגיטליים, היא קיימת כבר קרוב ל- 10 שנים. הזירה מתפקדת כבורסה לביטקוין ובנוסף מספקת שירות כרייה בענן. מדובר באחת הפלטפורמות הכי פשוטות לקנייה.
כדי לבצע רכישת ביטקוין תצטרכו לפתוח משתמש בבורסה ולעבור תהליך של זיהוי הלקוח.
ב- Cex יש מגוון אפשרויות לקנייה, ממסחר מורכב לפשוט ועד קנייה סופר מהירה שאורכת שניות.
למי שפחות מחפש להסתבך, תוכלו ללחוץ על התפריט העליון משמאל על "Spot Trading" ואז "Instant Buy". לאחר מכן פשוט תחליטו איזה מטבע ברצונכם לרכוש, הזינו פרטי כרטיס אשראי וזהו, העסקה מתבצעת באופן מיידי. המטבעות יירשמו על חשבונכם בתוך הארנק של בורסת CEX. אם תרצו שזה יהיה מאובטח יותר, ניתן להעביר לכל ארנק דיגיטלי אחר שתרצו. למעבר לבורסת CEX לחצו כאן.
לרכוש בזירת ביטס אוף גולד
מדובר על אחד החלפנים הישראלים הוותיקים ביותר. מכיוון שמדובר על חלפן ולא על זירת מסחר, החלפן לא מחזיק בביטקוין עבורכם אלא רק מבצע בשבילכם את ההמרה. מסיבה זו תצטרכו לפתוח ארנק ביטקוין עוד לפני תחילת תהליך הקנייה בפועל.
כדי לבצע רכישת ביטקוין דרך החברה, תצטרכו להיכנס לאתר שלה, לעבור תהליך קצר של זיהוי והיכרות ולאחר מכן תוכלו להתחיל לבצע רכישות של המטבעות המוצעים באתר. לכניסה לביטס אוף גולד, לחצו כאן.
ניתן לרכוש באחת מ-3 הדרכים:
- העברה בנקאית
- כרטיס אשראי
- מזומן באחד מסניפי החברה
לקנות בבורסת Kraken
קראקן היא אחת הבורסות הכי פופולריות בעולם המסחר במטבעות דיגיטליים, בין השאר בזכות העמלות הנמוכות, האפליקציה הנוחה, והכלים לסוחרים המתקדמים. קראקן הוקמה לפני למעלה מ- 10 שנים. הדגש העיקרי של הזירה הוא מסחר מאובטח בצורה מסודרת על פי הרגולציה. כדי לרכוש ביטקוין תצטרכו לפתוח משתמש באתר, תהליך הכולל כמה זיהויים כדי לשמור על רמת אבטחה גבוהה. למעבר לאתר לחצו כאן.
מהו ארנק דיגיטלי ולמה צריך אותו?
כפי שנאמר, הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי לחלוטין שמבוסס על הסכמה בין כל חברי הרשת על סכום הביטקוין המסוים שנמצא בכל כתובת ספציפית, הייחודית לאדם אחד (זוכרים את הפנקס הציבורי – בלוקציין? אז זה).
כדי להניע ביטקוין בין כתובות כתשלום על עסקה כלשהי יש צורך בחתימה דיגיטלית שמבוצעת בעזרת מפתחות פרטיים של אותה כתובת. רק בעלי הביטקוין הוא שמחזיק במפתחות ויכול להזיז את הביטקוין, אין כאן שם משתמש וסיסמא כמו באתר של הבנק. כדי לייצר ולנהל את המפתחות בצורה טובה ונוחה פותח כלי שנקרא ארנק ביטקוין. ארנק טוב מייצר מפתח פרטי שאליו מקושר מפתח ציבורי, מאפשר לקבל ולהוציא ביטקוין מהארנק כדי לבצע עסקאות, ולרוב מודיע מהי יתרת הביטקוין בכל כתובת שיש בארנק. 2 דוגמאות לארנקים מהימנים הם Coinbase Wallet ו – Electrum.
*שימו לב- לא חובה לפתוח ארנק וניתן להשאיר את הביטקוין שקניתם בבורסה. עם זאת, כדי לשמור על המטבע מאובטח יותר – בדרך כלל מומלץ לפתוח ארנק ולהעביר את המטבעות לשם.
רכישת ביטקוין ב-2022 זה קל כמו להזמין משהו באמזון
אם בעבר רכישת ביטקוין הייתה עניין מתוסבך שיכל לקחת מס' ימים, אם בכלל, להעביר כספים בהעברה בנקאית מגורם א' לגורם ב' וכו', היום ב-2022 זה הפך לתהליך של דקות (כמעט כמו להזמין מוצר באמזון). נרשמים, ממלאים פרטי זיהוי, מאושרים, מזינים סכום קנייה ופרטי אשראי ודקה אחרי יש לכם ביטקוין.
המטבעות הוירטואליים יכולים להיות השקעה מעולה, אך חשוב לוודא שאתם מכירים היטב את העולם הזה, שכרגע סובל מתנודתיות גבוהה (עליות וירידות שערים חדות), כדי לא לאבד את ההשקעה שלכם.
*כל האמור במאמר אינו בבחינת ייעוץ השקעה, ומהווה את דעתו האישית של הכותב. כל העושה פעולה על בסיס המאמר, ללא היוועצות עם גורם מקצועי, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.